marți, 10 mai 2011

Traiesc in Romania

Incredibile intamplari din prezent (2009 , n.r.) intrerup sirul povestirii ...

   Inca nu aveam 19 ani si faceam serviciu de garda . Pazeam depozite , bazine de apa , Drapelul de Lupta  ... Desi armata a fost cel mai sinistru episod din viata mea , serveam PATRIA si eram in sinea mea mandru de asta . Jurasem cu mana pe Drapel . Era prima mare indatorire din viata mea . In chinul nostru zilnic eram totusi uniti . Comandantii si camarazii aveau incredere in mine . Nu puteam sa-i dezamagesc .
   Serviciul de garda are niste reguli stricte . Fiecare post de paza un consemn , adica o alta serie de reguli specifice locului respectiv . Toate acestea se invata pentru a sti ce trebuie sa faci , cum sa reactionezi in diverse situatii . La intrarea in post (adica la fiecare 3 ore) , INTOTDEAUNA se verificau incuietorile si sigiliile . Cat de neajutorat mintal trebuie sa fie cineva incat sa nu sesizeze ca sigiliul a fost violat ?
Si mai este un mic amanunt ... intotdeauna in unitatile militare au fost caini . Toti cei ce au facut armata isi amintesc , desigur , ca aceste patrupede foarte simtitoare si inteligente erau prietenoase fata de orice haina militara si ostile civililor . Putin probabil sa se apropie cineva de un post de santinela fara ca un caine sa dea "alarma" . Cum sa dispara dintr-un depozit arme ? In conditii normale asa ceva nu-i posibil ! Dar ce mai este normal in tara asta ? Ce fel de militari pe baza de contract platim din impozitele noastre ?
Parerea mea , armele au plecat "cu acte in regula" , fara gauri in gard sau santuri pe sub el . Au fost "teleportate" ... mecanizat . Doar munca-i pentru tractoare , nu pentru boieri . Poate ca intr-o zi cineva , plin de remuscari , va povesti cum s-a intamplat . Visez , nu ?
Din cate spunea un fost Ministru al Apararii , pe un pistol mitraliera s-ar fi obtinut oficial doar 200 E .
Ce inseamna asta ? Cei care le-au facut sa dispara nu doreau neaparat sa se imbogateasca peste noapte .
Atunci pentru ce au "disparut" ? Sa ajunga in Muzeul Pacii ? Cu siguranta ca ratiuni de siguranta nationala ne impiedica sa stim multe din necunoscutele prezentului . Pe mine , ca muritor de rand , ma intereseaza un singur lucru : cand voi fi eu , cetateanul , respectat de statul roman ?

Traiesc in Romania si nu vreau ca asta sa-mi ocupe tot timpul !

Republicare articol din 03 Feb 2009 - 01:54:15 , preluat de pe http://amintiri.blogz.ro .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu